Held op Sokken

Lieve Mama,

In mijn blote kont loop ik van de douche naar mijn slaapkamer. Halverwege stop ik om de wasmachine leeg te halen en vis een paar sokken uit de droger. Omdat Cristel vanavond komt, draag ik een tintelende energie met me mee. Ik dans met stofzuiger en dweil, en fris de slaapkamer op met een geurend boeket van schone lakens. Op het moment dat ik het vuile beddengoed in de wasmachine wil proppen, valt mijn oog op de spin ernaast. 

Met een boek dwing ik de behaarde geleedpotige een A4-tje op en laat hem via het dakraam buiten. Van mijn militaire heldenmoed, blijft in de buurt spinnen weinig over. Een lafheid die ik niet verbloem met diervriendelijkheid en zijn oorsprong vindt in Den Briel. Vol walging keken Sven en ik regelmatig toe hoe ons buurmeisje Alice met duim en wijsvinger dikke kruisspinnen bij het achterlijfje uit hun web plukte om ze vervolgens genadeloos als een puist fijn te knijpen. Een trauma waar ik aan herinnerd werd toen we ooit in jouw Renaultje 4 van oma naar huis reden. Er kriebelde iets onder je shirt, je kneep en vond thuis in je bh een plat geknepen aragnide.

’s Avonds aan het diner vertelt Cristel me over de paniek die deze vakantie in haar auto ontstond toen ook daar een onderkruipsel tevoorschijn kwam. De auto moest langs de kant, de politie, brandweer en het leger gebeld. Cristel, die al het gezeur zat was keek opzij, pakte het monster met haar blote handen op en smeet hem het raam uit. De kinderen vond ze een stelletje pussy’s. Ik was vooral blij dat ze mij, held op sokken, vanmorgen niet aan het werk had gezien. 

Liefs     

Niels    

Share and Enjoy !

Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics