Goede Voornemens Brief N˚72

N˚ 72                                                                                                             Zeist 03-01-2020

Lieve Mama,

Het Millgram stroomstoten experiment

Om al het overdadige eten van december te rechtvaardigen neemt een groot deel van de Nederlanders zich voor om in het nieuwe jaar hun leven te beteren. Vol goede moed wordt er gestopt met roken en drinken en beloven we beterschap op alle vlakken. Januari is de maand waarin Weigthwatchers en sportscholen financieel vlees op het bot krijgen van afvallers. Ambities die doorgaans al voor het eind van de maand een stille dood gestorven zijn. Doelen die in mei, als de zomervakantie in bikini dreigt, nog een laatste stuiptrekking vertonen.

Ook Cristel gooide het roer om en begon te sporten. In een krap half uurtje sport ze drie uur. Het geheim van deze “amazing discovery” zit in de techniek. Twintig minuten lang traint ze met een pak dat je spieren stimuleert met stroomstoten. Hoewel ze in eerste instantie niet gelooft in dit vriendelijke Millgram experiment, is ze na drie dagen verwoestende spierpijn overtuigd van de nieuwste hype. 

“Ten years younger in ten hours.” Beloofde de nieuwste bodyshaping callanatics de moderne vrouw van de jaren ’80. Wachtend tot ons basketbalteam de gymzaal in Leerdam Noord mocht betreden, keken wij pubers naar vrouwen van middelbare leeftijd tijdens die vreemde oefeningen deden voor het ideale figuur. Wij zagen geen sport, geen training van de bekkenbodemspier, wij zagen vrouwen die veel geld betaalden voor de perfecte uitvoering van een neukbeweging. Het lachen om deze vrouwen verging me door een simpele opmerking van Eddy Visser verging. ‘Hé Niels, dat is toch jouw moeder die daar staat.’ Uit schaamte nam ik me vanaf dat moment voor om de woensdag trainingen te laat te komen. 

Liefs     

Niels    

Share and Enjoy !

Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics