Glory Days – Playboy

18 december ’20 Lockdown dag 3

Ik deed het eigenlijk graag, of we nu thuis waren of op visite, zodra ik genoeg had van de mensen om mij heen, zonderde ik me af. Op een fiets door de straat, achter een leeggekieperde bak lego of met mijn riante neus verscholen tussen de bladzijdes van een boek.

De beste schuilplaats lag jarenlang op de Groot Veldsweer 121. Op de voorzolder van het huis van opa en oma. Urenlang bladerde ik er, liggend op mijn buik naast een leeslamp, door de stripboeken uit de witte IKEA-kast. 

Toen ik wat ouder werd, sloop ik vanaf daar stiekem de kamer van mijn ooms in. Voorzichtig omdat ik wist dat we nergens aan mochten komen, haalde ik Bruce Springsteen of Madonna uit de hoes en legde het zwarte goud op de platenspeler. Als er niemand reageerde op het geluid, keek ik voor de zekerheid nog een keer het trapgat in. Blozend tilde ik vervolgens het matras omhoog, op zoek naar de nieuwe Playboy.

Niels ®elen 

Share and Enjoy !

Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics