Geluk

De betonnen vloer voelde koud aan zijn voeten. Gedachteloos staarde hij voor zich uit, zijn handen gevouwen op zijn rug. Enkele meters naast hem klonk het geluid van rubber dat tegen de huid aanschiet. Vanuit zijn ooghoeken zag hij hoe de lichtblauwe Kliniondoos opzij getrapt werd. Over enkele minuten zouden ze bij hem zijn.

‘Na telling is gebleken dat er een vork mist uit de eetzaal.’ Achter hem echode een schrale stem zoals je die had na een avond teveel roken en drinken. ‘Ik had me nieuwjaarsdag anders voorgesteld, maar dat begint hier alweer goed!’

Hij probeerde zich ervoor af te sluiten maar werd steeds afgeleid door de onregelmatige voetstappen achter hem.

 

 

‘Ziel?’ Toen de twee elkaar aankeken viel er een stilte, ‘Wat doe jij hier, ik dacht dat je mee moest met de ontgroening.’ Op de eenvoudige lage tafel lagen een leesmap en wat vrouwenmagazines met versleten rug, veelvuldig misbruikt om de tijd te doden Samen met zijn roeimaatje Robert hing Alexander onderuit op de kunststof kantinestoelen van de steriel ruikende wachtkamer. Vroeger was die geur een reden om zich te verzetten tegen een bezoek aan de dokter. Zijn moeder greep hem dan net boven zijn elleboog vast, sleepte hem naar binnen, haalde diep adem.

‘Niks, ik ruik niks bijzonders.’ Demonstratief snuffelde ze nog enkele malen.

‘Misschien moeten we de dokter maar eens vragen of je niet ook last hebt van Fantosmie.’ Meestal bleek hij niets te hebben, zoals hij eigenlijk nog steeds nooit echt ziek was. Hij zat hier nu voor de verplichte keuring die voorafging aan elk roeiseizoen, omdat hij weer in training wilde, ervaring opdoen en hopen op een plek in de oude vier voor het volgende jaar.

‘Ik heb het aan mijn lid.’ Ziel krabde ongegeneerd aan zijn kruis. ‘Ik ben wezen duiken zonder kikkerpak.’

‘Je bent wat?’, proestte Rob.

‘Ik heb in de regen gelopen zonder regenjas, ben ten strijde getrokken zonder helm op, ik heb godverdomme liggen neuken zonder condoom en die pleurishoer bleek als een of andere bizarre hobby paddenstoelen te kweken in haar grot.’ Ondanks het ongemak had de blik van Zielman iets triomfantelijks, het verhaal zou hem de status opleveren en status betekende privileges binnen de vereniging.

‘Ik ben gek op champignons, bij wie kunnen we ze halen?’ de droge cynische opmerking van Alexander maakte Robert aan het lachen en gaf goed hun verhoudingen weer.

‘Dat is nog het kutste, die freule zag eruit alsof ze van haar moeder niet naar jongens mocht kijken. Zo’n overopgevoed trutje, braaf genoeg om voor de pastoor te zingen.’

‘Dat klinkt een beetje als dat mokkel van jou, Alex.’ Geïrriteerd keken de andere wachtenden naar de drie studenten. ‘Hoe heet ze ook alweer?’

‘Elsa.’

Zielman viel even stil en haalde een condoom uit zijn portemonnee‘Hier, sorry, ik wist het niet, maar zoals ik het zie heb je twee keuzes:Of je schopt haar de deur uit, dan wel je trekt een regenjas aan als je bij haar op visite gaat.’

 

De vingers voelden bij het binnendringen warm aan. Hoewel hij allerminst genoot van een dergelijk onderzoek vocht hij tegen een opkomende erectie. Hij had eens gelezen dat je er niets aan kon doen, het begin van de anus was een gevoelige plek die bij vrijwel alle mannen voor deze reactie zorgde. Tijdens de Tweede Wereldoorlog maakten de Japanners in strafkampen hier gebruik van door officieren onder toeziend oog van de mannen in hun kont te neuken. Het krijgen van een erectie zorgde voor vernedering, verlies van aanzien en daardoor van hun geloofwaardigheid als leiders. Hierdoor nam de kans op georganiseerd verzet of ontsnappingen af. Zielman had hem de kans gegeven om op tijd te ontsnappen. Achteraf bekeken was het de enige keer geweest dat hij geluk had gehad met vrouwen.

 

 

Niels ®elen

Share and Enjoy !

Shares
Geverifieerd door ExactMetrics