Emancipatie

12 Jan ’21 Lockdown dag 27

Het is een complot. Onderbroeken en sokken die uit protest tegelijk besluiten om stuk te gaan. De gaten die ook nog eens op dezelfde plekken verschijnen (bij sokken op de hiel, boxers bij de heup en in het kruis) zijn voor mij het onomstotelijke bewijs. Hoe comfortabel ze ook mogen zitten, meedogenloos ontsla ik ze via de prullenmand van verdere dienst. 

Kapot of vies ondergoed waren in mijn jeugd een taboe. De angst dat je onderweg naar school of op straat iets zou overkomen, was een ding. Op de operatietafel liggen met een beschamende slip was bij ons thuis van een andere orde. 

Te laat kwam ik erachter dat weggooien een vergissing was. Nu de winkels gesloten zijn en mijn bestelling door de gekte bij pakketdiensten vertraging heeft, heb ik niets. Mijn laatste hoop is daardoor gevestigd op de emancipatie van mijn vriendin. Dat zij begrijpt dat Yves Saint Laurent’s uitspraak: ‘De mooiste kleren die een vrouw kan dragen, zijn de armen van de man van wie ze houdt. Maar voor degene die dat geluk niet heeft gevonden, ben ik er’ andersom ook opgaat. 

Niels ®elen

Share and Enjoy !

Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics