Dagboek van een Muurbloem – Deel III: Bermuda driehoek

Om een bevriende bloemist te helpen in deze tijd, bezorg ik bloemen in Zeist.

Donderdag 19-03-2020
“Hey Romeo,” flirt een blonde moeder vanuit haar voortuin met me, ‘Als zij ze niet hoeft, mag je ze wel hier laten hoor.’
“Wat is je nummer Julia?” Roep ik, na twee keer zonder gehoor aangebeld te hebben, terug. “Je huisnummer?”
“25-04 schat.” Ze zit pal voor haar deur, op een meter afstand van het hek en drinkt veilig koffie met haar buurvrouw die op gelijke afstand aan de andere kant van het hek zit. “Wil je een kop koffie?” Uit het feit dat ze al bijna binnen staat, begrijp ik dat het eigenlijk geen vraag is.
“Sorry,” wijs ik beleefd op mijn volle auto, “er wachten nog meer dames op me.”

Uit mijn leren jack haal ik een kaartje en een pen, noteer het nummer, de datum, de tijd en kruis het vakje ‘bezorgd bij de buren’ aan. Nadat het kaartje in de brievenbus is verdwenen, loop ik de tuin aan de overzijde in. Op twee meter van de deur hou ik halt en zet het boeket Puck Large ongeveer in het midden van de gelijkbenige driehoek. Mocht ze nooit op het juiste adres aankomen, dan weet ik precies hoe het zit.

Niels ®elen

Share and Enjoy !

Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics