Lieve Muppet – Corcieux

Mijn dochter slaagde dit jaar voor haar eindexamen en ging voor het eerst alleen op vakantie. Werken in Frankrijk. Dagelijks schrijven we elkaar over WhatsApp een brief.

 

 

 

Xonrupt

Lieve Muppet,

 

Op een kilometer of vijftien van Xonrupt-Longemer ligt Corcieux. Omdat ik het leuk vond, reden we de laatste kilometers richting de camping over de Petit Ballon d’Alsace. De slingerende wegen maakten je ziek, je begon te huilen en spuugde de auto een keer of drie onder.

Eenmaal op de camping was je het gauw vergeten. Terwijl papa en mama begonnen aan het project van het opzetten van de nieuwe tent, slenterde jij over de camping. Het zal je weinig zeggen, maar het was jouw laatste vakantie zonder broer en je eerste met een vakantieliefde. Kalverliefde met een Belg.

Terwijl wij overdag samen gingen zwemmen of spelen met je nieuwe liefde, fietste ik in de ochtenden (als jij nog sliep) rond in de Vogezen. Fietsen dat jaar was een hel, omdat mijn doorbraak als beroepsrenner gedwarsboomd werd door een konijn.

‘Nijntje, Nijntje, dat is zo’n lief konijntje. Zo vrolijk en zo vriendelijk en zacht. Nijntje…’ Een slordige 600 kilometer hield de CD jou rustig Muppet. Nu dreunde hij met elke pedaalslag die ik maakte door mijn hoofd en haalde me op weg naar de Grand Ballon d’Alsace uit mijn ritme. Ik vloekte en tierde en wilde niets liever dan dat Dick Bruna dat konijn ritueel zou slachten.

Tot dat jaar was ik in de bergen in mijn eigen fantasie een renner die ontsnapt was aan het peloton. Een Hollandse jongen eenzaam op zoek naar eeuwige roem van een etappe of de bergtrui, toegejuicht door Mart Smeets.

Vandaag, vijftien jaar later, reed ik er weer. Mijn hoofd was leeg, mijn benen dansten op de pedalen, mijn ogen filmden de koeien, de toeristen en de parachutes die loom op de thermiek dreven. Op de top van de Grand Ballon dronk ik koffie met Cris. Toen ze vroeg of ik lekker had gefietst, antwoordde ik dat het geweldig was en neuriede ik een vrolijk deuntje waarvan ik dacht dat ik het vergeten was.

 

Dikke zoen,

 

Papa

 

Share and Enjoy !

Shares

One comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics